Ankara Antlaşması Vizesi


Ankara Anlaşması nedir?


Ankara anlaşması, kişilere İngiltere’de iş kurma izni veren bir tür İngiltere Vizesidir. Ankara Anlaşması vizesi kapsamında, Türk vatandaşları İngiltere’ye gidip kendi işlerini kurabilir veya İngiltere’de halihazırda işletilmekte olan bir işyerini devralabilir ya da ortak olabilir. Ankara anlaşması genel olarak kendi işini kurmak üzere başvurulan bir vize türüdür. Bunun yanı sıra Ankara anlaşmasına başvuran kişiye bağlı olan aile bireylerinin de İngiltere’ye yerleşmek için başvurabileceği vizedir.


Ankara Anlaşması Başvuru Şartları Nelerdir?


  • ●Yeni bir iş kurmak,
  • ●Kendi işinizi kurup yürütmenizi sağlayacak miktarda sermayeye sahip olmak,
  • ●Yapacağınız yatırım ya da sağlayacağınız hizmet için gerçek anlamda bir ihtiyaç olduğunu göstermeniz,

Ne Tür İşler Yapabilirsiniz?


  • ●IT Uzmanı,
  • ●Temizlikçi,
  • ●Elektrikçi,
  • ●Bay-bayan kuaförü / Güzellik Uzmanı,
  • ●Avukat,
  • ●Web Tasarımcısı,
  • ●Grafik Tasarımcısı,
  • ●Fotoğrafçı,
  • ●Café, Bar, Restoran veya Market İşletmecisi,
  • ●Terzi,
  • ●Tekstilci,
  • ●Manav / Pazarcı, vb.

Ankara Anlaşması vizesinin süresi Nedir?


Ankara anlaşması vizesine yapacağınız ilk başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda alacağınız vizenin süresi 12 aydır. 12 aylık vizenizin bitiminden önce vizenizi uzatmak için evraklarınızı hazırlayarak İngiltere İçişleri Bakalnlığına (Home Office) başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzda sunmuş olduğunuz evrakların değerlendirilmesi sonucunda 3 yıllık vize alabilir ya da 1+2 yıl olarak vizenizi uzatabilirsiniz. Toplamda alınan 4 yıllık Ankara Anlaşması vize süresi sonunda süresiz oturuma başvuru hakkına sahip olacaksınız.

Ankara Anlaşması başvurularında sahip olduğunuz İngilizce düzeyi oldukça önemlidir. Yapacağınız işin niteliği İngilizce bilmenizi gerektiriyor ise, başvuru dosyanız incelenirken, İngilizce bilginize oldukça dikkat edilecektir. Bunun yanı sıra, Ankara Anlaşmasına başvuru yapacak olan adayların eğitim seviyeleri önemli değildir. Önemli olan başvuru yapılan iş alanında eğitim ve tecrübelere sahip olunmasıdır. Yapacağınız iş ile ilgili sahip olduğunuz, sertifika, diploma ya da iş tecrübeleri başvuru dosyanızı kuvvetlendirecektir.

Ankara Anlaşması Dependant Vizesi

Bu vize türü Ankara Anlaşması ile vize almış olan Türk Vatandaşlarının eşi ya da 18 yaşından küçük çocuklarının başvuru yapabileceği vizedir. Vize süresi Ankara Anlaşmasına sahip olan eşe verilen vize süresi kadardır. Bu vizeye sahip olan eş ya da çocukların Ankara Anlaşması kapsamında vize almış aile reisine ait vize süresi kadar çalışma hakkına sahiptir.

Ankara Anlaşması vizesi hakkında daha detaylı bilgi için danışmanlarımızdan randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz..


Pasifik Sınav Merkezi